Spirituele opleiding - stappen naar verlichting

In deze opleiding komen 25 jaar ervaring met onze eigen ontplooiing en lesgeven bij elkaar. De opleiding is een unieke gelegenheid om een spirituele opening te bereiken die je leven op ongekende wijze verrijkt.
We brengen een aantal krachtige methodes voor spirituele groei en bewustzijnsverruiming samen waarmee we jarenlange ervaring hebben opgedaan:

Mahavatar Babaji en andere Indiase meesters

In alles wat we doen is de helende en transformerende kracht van Mahavatar Babaji aanwezig. Sinds 2003 zijn wij afgestemd op Zijn licht en liefde. In 2018 hebben we in India onze meester gevonden, een directe discipel van Babaji. Babaji’s grace stroomt in onze cursussen naar je toe. Je leert je daar steeds meer voor te openen.

In de vele groepen die we hebben geleid, zijn we telkens weer onder de indruk van de diepgaande veranderingen die de subtiele, liefdevolle en  krachtige geleide meditaties teweeg brengen. In het licht en de liefde van de meditaties lossen oude belemmeringen op en durf je je te openen voor je werkelijke potentieel.

De opleiding is een unieke gelegenheid om een spirituele opening te bereiken die je leven op ongekende wijze verrijkt.

Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om de energieën van de meditaties te kunnen ervaren. Alle meditaties zijn/worden opgenomen en zijn op cd’s of als downloads beschikbaar zodat je thuis kunt oefenen. Zo kun je je het geleerde op een steeds dieper niveau eigen te maken. Meditaties worden afgewisseld met bewegen op muziek, mantra zingen, qigong oefeningen en oefeningen in kleine groepjes. Er is ruim gelegenheid om ervaringen te delen.

De opleiding bestaat uit een aantal modules. In elk cursusjaar (van september tot juli) zijn modules die je kunt volgen als je begint en vervolgmodules. Je kunt zo in je eigen tempo de complete set spiritueel gereedschap verkrijgen. Na iedere module ontvang je een deelcertificaat.

Voor wie?

Wij zoeken diegenen die werkelijk voor hun spirituele pad willen gaan, bereid zijn oude patronen los te laten en hun werkelijke zelf te ontdekken en te worden. Of je daarbij nu beginner of gevorderd bent op je spirituele pad, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat dit je aanspreekt. Iedereen vertrekt vanaf zijn of haar niveau.

Als je de opleiding graag zou doen en je gebruikt stimulerende of onderdrukkende medicatie of andere middelen, neem dan contact met ons op.

Wat leer je?

In de Spirituele Opleiding leer je onder andere:

  • oude vormen die niet meer passen bij wie je nu bent los te laten en je te openen voor het nieuwe
  • effectiever en liefdevoller te zijn in alles wat je doet
  • vrij te zijn van angst en depressie en te leven volgens jouw zielspad
  • alles te zien als energie en te werken met energie zodat je de werkelijkheid kunt creëren die je wenst
  • vergroten van overgave en vertrouwen
  • verruimde staten van bewustzijn te ervaren die vroeger alleen voor gevorderde yogi’s bereikbaar waren
  • je ware zelf kennen als een groots licht en een expressie van God

Om dit alles te bereiken, is het in de eerste plaats nodig dat je heel wat lagen van je niet ware zelf afpelt, lagen van je persoonlijkheid die je eigenlijk niet dienen en je afhouden van je grootsheid, je liefde en je hogere doel. Daarnaast is het nodig dat je in meditatie al snel meer van je ware zelf ervaart zodat je weet dat je werkelijke schoonheid, liefde en vreugde in jezelf kunt vinden en dit niet langer buiten jezelf hoeft te zoeken.

Bij het oplossen van blokkades kan je denken aan gevoelens als somberheid, depressie, boosheid, jaloezie en angst maar ook aan overtuigingen als jezelf niet de moeite waard vinden en denken het toch niet te kunnen. Patronen en strategieën als jezelf afsluiten voor hulp en alles zelf willen doen.

Je gaat dus een groot aantal blokkades als wolken voor de zon laten oplossen. Tijdens dit proces komt die zon steeds meer door de wolken heen en uiteindelijk blijf jij over in al je stralendheid. En dan blijkt dat alle kwaliteiten en talenten voor een vreugdevol, liefdevol en doelgericht leven er al zijn: de werkelijk jij is er altijd al maar was al die tijd verborgen. Je wordt je ware, spirituele zelf.

Deze twee processen werken op elkaar in: hoe meer lagen je afpelt, hoe meer je van je ware zelf zult kunnen ervaren en hoe dieper je ervaring van je ware zelf, hoe meer lagen door het licht oplossen.

Wanneer je de cursus gaat volgen, begeef je je op een pad van versnelde spirituele groei. Dit betekent dat je in relatief korte tijd grote stappen in je ontwikkeling doormaakt. Dit kan tot grote veranderingen in je leven leiden. Versnelde groei betekent ook dat je in versneld tempo oude blokkades, angst en pijn oplost. Voor een groot deel gebeurt dit buiten je bewustzijn om, waardoor je vooral een toename van vreugde, liefde en rust in je leven zult ervaren. Voor een deel kom je echter deze oude pijn op bewust niveau tegen. In de cursus zijn meditaties opgenomen om hiermee om te gaan. Een houding van openheid en acceptatie zijn erg belangrijk. Hoe opener je bent voor de energieën, het licht en de lichtwezens die je helpen bij je proces, hoe makkelijker je er doorheen rolt. Hoe meer je accepteert wat er boven komt en het er gewoon laat zijn, in plaats van het weg te drukken, hoe makkelijker het weer voorbij gaat. We zullen hier tijdens de cursus uitgebreid aandacht aan besteden.

Opleidingsdagen 2020/2021:

16 oktober Kundalini 1 in Dalfsen
17 oktober: Patanjali 1 in Dalfsen
28 november: Contact met je gids, dag 1, Steenwijk
5 december: Kundalini 2, Dalfsen
19 december: Contact met je gids, dag 2, Steenwijk
8 januari Awakening your Light Body module 1, Dalfsen
19 februari: Awakening your Light Body module 2, Dalfsen
9 april: Patanjali 2, Steenwijk
24 april: Awakening your Light Body module 3, Dalfsen
21 mei: Kundalini 3, Dalfsen
5 juni Patanjali 3, Dalfsen
19 juni Awakening your Light Body module 4, Dalfsen

Kosten

Op basis van zelf te bepalen bijdrage. Je bepaalt voor een aantal modules zelf je bijdrage per cursusdag. De cd’s of downloads bij zo’n dag hebben een vast bedrag: €25 voor de downloads, €35 voor de cd’s .
Voor de cursus Awakening your Light Body betaal je een vast bedrag namelijk €165 per module. Dit is inclusief opnames van de meditaties (12 per module) op cd’s of als downloads.

Deelname

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Nadat je het aanmeldingsformulier hebt verstuurd, ontvang je een bevestiging per e-mail. Voorwaarde voor deelname is dat het opleidingsgeld een week voordat je wilt beginnen met de opleiding op onze rekening staat.

Wij vragen je kennis te nemen van de Algemene Voorwaarden.

Anderen over de Spirituele opleiding bij Israna:

“Vanaf 2007 volg ik met een bepaalde regelmaat meditaties bij Froukje en Jeroen van Israna lichtcentrum. Nu ben ik met een langer traject bezig: de Kundalini workshops. Wat ik steeds weer opnieuw ervaar wat een diepgaande voeding deze meditaties voor mij zijn. Ik ben al zo’n 36 jaar bezig met meditaties yoga etc. Voor mij zijn deze meditaties die zij channelen van Saint Germain en Phylos de meest diepgaande die ik ervaren heb. Het is zo’n voeding voor mijn ziel via een veilige aangepaste weg. Speciaal in deze stormachtige en transformerende tijd een baken van rust en troost.
Ook het boek van Jeroen , Geboorte in het Goddelijke inspireert mij telkens opnieuw. Van harte wens ik hen toe dat ze nog veel mensen hiermee in hun hart mogen raken en inspireren. Met heel mijn hart geschreven, liefs

— Willeke, Spiritueel Meesterschap

Ik volg al jaren cursussen bij Froukje en Jeroen. Mijn leven is er echt door veranderd, ik ben zachter, opener en liefdevoller geworden. Vreugde voelen zonder reden ken ik nu ook en zeker geen onbelangrijke hier op de aarde: ik ben goed geworteld geraakt. Snel spiritueel groeien is mogelijk, ik zelf ben daar een bewijs van en ik zie hetzelfde ook gebeuren met mijn medecursisten. Froukje en Jeroen zijn hele bijzondere leraren, zij laten de lichte hogere energieën die zij channelen het werk doen in mensen. Zij vertrouwen volkomen op de eigen-wijsheid van iedereen en creëren een liefdevolle omgeving die nodig is om mensen bij hun Werkelijke Wezen terug te brengen. Ruimte voor emoties die innerlijke stroming vergroot, is gelukkig vanzelfsprekend. En het allermooiste vind ik nog: zij leven dat wat zij onderwijzen! Ik gun het dan ook vele anderen om kennis te maken met hun werk

— Andrea, Spiritueel Meesterschap

Wat is dat voor een cursus die jij volgt? vroeg een collega me. Je bent ineens zoveel krachtiger, alles wat je zegt is zo raak…. Ze had gelijk: een tijdje nadat ik met de opleiding Spiritueel Meesterschap was begonnen leken de inzichten over wat er moest gebeuren zich ineens als vanzelf te ontvouwen. Maar de reden om met de cursus te beginnen lag voor mij eigenlijk veel meer in mijn nieuwsgierigheid naar het ervaren van en werken met energieën. Ik had het gevoel dat dat wel eens de weg zou kunnen zijn waarmee ik kon beantwoorden aan het verlangen dat ik als kind voelde om met liefde en licht deze wereld te maken tot “a better place to be”. Het is inderdaad een groot avontuur gebleken om energieën en hun verschillende frequenties te onderzoeken en waar te nemen. Maar de cursus heeft mij dus veel meer gebracht. Wat er ook gebeurt, ik blijf in mijn centrum, alles lijkt ineens een stuk makkelijker te gaan, ik blijf zoveel meer in mijn kracht staan, kom veel makkelijker tot waardevolle inzichten en sta mijzelf nu toe liefde te voelen voor alles wat er is. Allemaal waardevolle veranderingen waar ik zowel privé (o.a. als moeder van 3 puberzonen), als in mijn werk, veel aan heb. Tel daar nog eens bij dat de cursus door twee liefdevolle en inspirerende leraren op mooie locaties wordt gegeven en je zult begrijpen hoe dankbaar ik ben dat dit op mijn pad is gekomen.

— Gea, over Spiritueel Meesterschap

De opleiding Spiritueel Meesterschap is een van de beste keuzes in mijn leven. In de eerste plaats voel ik me veilig en kan ik mezelf zijn bij Jeroen en Froukje die de opleiding geven. Dit is voor mij een belangrijke voorwaarde om spiritueel te kunnen groeien. De opleiding bestaat uit verschillende modules die allemaal leiden naar hetzelfde doel maar via een andere lijn. Het doel zou je verlichting kunnen noemen. Die verschillende wegen versterken mijn spirituele groei enorm. Ik sta bewuster in het leven, kijk anders naar mijn omgeving, luister meer naar mijn lichaam. Ik heb daardoor meer compassie voor mezelf gekregen en dat vergemakkelijkt het weer om dit ook voor anderen te hebben. Ik leer de subtiele energieën te voelen en ermee om te gaan. Ik verander (niet altijd gemakkelijk) en mijn omgeving verandert mee. Mooier kan het toch niet!
Eens was ik in een situatie verzeild geraakt waar twee personen met elkaar aan het bekvechten waren. Ik kon me er niet mee bemoeien en was niet in de gelegenheid om uit deze negatieve situatie te stappen. Ik bouwde de ranthia (hartenergie) om me heen op en nam daarna deze twee personen hierin op. Daarop veranderde het bekvechten in gewoon praten met meer respect en acceptatie voor elkaar. Ik stond perplex! Deze handreikingen leer je ook. Ik kan iets doen voor de wereld hoe klein het ook moge zijn. Geweldig!

— Margriet, over Spiritueel Meesterschap

Sinds een aantal jaren doe ik regelmatig een cursus bij Froukje en Jeroen. Ik ben erg gaan houden van de lichtheid en van de eenvoud die ik er vind ….. Het zijn prachtige, meestal gechannelde meditaties die je onmiddellijke optillen naar een hogere en lichtere frequentie. Ik had al allerlei cursussen bij Froukje en Jeroen gevolgd toen ze al hun verschillende cursussen bijeen lieten komen en onderbrachten in -Spiritueel Meesterschap-. Ik werd er meteen enthousiast van … wat een rijkdom ….
Wat heerlijk om hier aan deel te nemen. Het is zo heerlijk om met grote regelmaat met een groep mensen, medecursisten in een kring te zitten …… prachtige meditaties ….. prachtige energieën….zo mooi om met z’n allen deel te hebben aan het opbouwen van deze energieën ….. te delen in deze energieën…..uit te wisselen …. Vooral ook in deze tijd dat er zoveel gebeurt is het fijn om met deze dingen bezig te zijn en met mensen ‘in een kring te zitten’ ….
De dagen hebben een prettige opbouw. Er is ruimte om ieder dagdeel te beginnen met lekker swingen….je energie losmaken en laten stromen ….Tijdens de meditaties (en wanneer het zich maar aandient) is er altijd ruimte voor emoties …. alles mag er zijn …. Heel vaak, eigenlijk op alle dagen doen we oefeningen met betrekking tot de meditaties en dat doen we in kleine groepjes, hele mooie oefeningen met healing …. heel fijn om te doen en altijd veilig en vertrouwd ….. meteen wordt duidelijk wat je kan doen met datgene wat je in de meditaties leert.
Aan de ene kant word je hoog opgetild en maak je prachtige reizen en aan de andere kant is er veel aandacht om stevig gegrond te blijven/worden.
Doordat in Spiritueel Meesterschap verschillende cursussen samengebracht zijn kan je ook goed de verschillen ervaren.

— Sanne, over Spiritueel Meesterschap

Froukje en Jeroen zijn mijn spirituele en aardse leermeesters. Sinds enkele jaren volg ik cursussen bij hen. In 2010 ben ik mee geweest met de reis naar Mount Shasta. Een prachtige plek waar ik heb mogen ervaren in het licht te zijn, in contact te komen met de meesters die ons bij staan de aarde en de mensen te leren helen en voor te bereiden op de nieuwe tijd die komen gaat. Als aansluiting op de reis kwam de opleiding voor spiritueel meesterschap op het juiste moment. Tijdens de opleiding heb ik nog meer geleerd me spiritueel te ontwikkelen en me niet meer zo druk te maken over alles wat er op mijn pad komt. Ik zie het als lessen om alle oude ballast los te laten en klaar te zijn te leven vanuit het licht en voor mij belangrijk alles door te mogen geven aan de mensen om mij heen. Alle dank voor de mogelijkheden om te leren naast de liefdevolle steun van Froukje en Jeroen.

— Ellen, over Spiritueel Meesterschap