Meer informatie over de Spirituele opleiding:

Wat anderen zeggen over de Spirituele opleiding:

De opleiding Spiritueel Meesterschap is een van de beste keuzes in mijn leven. In de eerste plaats voel ik me veilig en kan ik mezelf zijn bij Jeroen en Froukje die de opleiding geven. Dit is voor mij een belangrijke voorwaarde om spiritueel te kunnen groeien. De opleiding bestaat uit verschillende modules die allemaal leiden naar hetzelfde doel maar via een andere lijn. Het doel zou je verlichting kunnen noemen. Die verschillende wegen versterken mijn spirituele groei enorm. Ik sta bewuster in het leven, kijk anders naar mijn omgeving, luister meer naar mijn lichaam. Ik heb daardoor meer compassie voor mezelf gekregen en dat vergemakkelijkt het weer om dit ook voor anderen te hebben. Ik leer de subtiele energieën te voelen en ermee om te gaan. Ik verander (niet altijd gemakkelijk) en mijn omgeving verandert mee. Mooier kan het toch niet!
Eens was ik in een situatie verzeild geraakt waar twee personen met elkaar aan het bekvechten waren. Ik kon me er niet mee bemoeien en was niet in de gelegenheid om uit deze negatieve situatie te stappen. Ik bouwde de ranthia (hartenergie) om me heen op en nam daarna deze twee personen hierin op. Daarop veranderde het bekvechten in gewoon praten met meer respect en acceptatie voor elkaar. Ik stond perplex! Deze handreikingen leer je ook. Ik kan iets doen voor de wereld hoe klein het ook moge zijn. Geweldig!

— Margriet, over Spiritueel Meesterschap

Doelen

Het belangrijkste doel van de opleiding is dat je wordt wie je in wezen bent; je wijze, liefdevolle, stralende zelf. Van daaruit ontwaakt je grotere potentieel. Je levensdoel wordt helder. Vreugde, liefde, vrede en andere hoge kwaliteiten komen als vanzelf in je leven. In toenemende mate kun je situaties in je leven hanteren met kalmte en gelijkmatigheid.

Verder leer je onder andere:

  • oude vormen die niet meer passen, los te laten en je te openen voor het nieuwe
  • effectiever en liefdevoller te zijn in alles wat je doet
  • oude pijn en blokkades onder ogen te zien en los te laten
  • compassie voor jezelf en anderen te vergroten
  • hoe je een lichtwerker kunt zijn
  • vrijer te zijn van angst en depressie en te leven volgens de doelen van je ziel
  • alles te zien als energie en te werken met energie, zodat je de werkelijkheid kunt creëren die je wenst
  • krachtige technieken voor healing en reading
  • verruimde staten van bewustzijn te ervaren die vroeger alleen voor gevorderde yogi’s bereikbaar waren
  • je ware zelf te kennen als een groots licht en een expressie van God

Om dit alles te bereiken, is het in de eerste plaats nodig dat je heel wat lagen van je niet-ware zelf afpelt, lagen van je persoonlijkheid die je eigenlijk niet dienen en je afhouden van je grootsheid, je liefde en je hogere doel. In meditatie ga je al snel meer van je ware zelf ervaren waardoor je beseft dat je werkelijke liefde en vreugde in jezelf kunt vinden en dit niet langer buiten jezelf hoeft te zoeken.

Bij het oplossen van oude pijn en blokkades kun je denken aan emoties, zoals somberheid, depressie, boosheid, jaloezie en angst, maar ook aan overtuigingen, zoals jezelf niet de moeite waard vinden of denken het toch niet te kunnen. Denk ook aan patronen en strategieën als jezelf afsluiten voor hulp en alles zelf willen doen.

Je gaat dus een groot aantal blokkades als wolken voor de zon laten oplossen. Tijdens dit proces komt de zon steeds meer door de wolken heen en uiteindelijk blijf jij over in al je stralendheid. En dan blijkt dat alle kwaliteiten en talenten voor een vreugdevol, liefdevol en doelgericht leven er al zijn: de werkelijke jij is er altijd al, maar was al die tijd verborgen: je wordt de spirituele meester die je in wezen al bent.

Deze twee processen werken op elkaar in: hoe meer lagen je afpelt, hoe meer je van je ware zelf zult kunnen ervaren en hoe dieper je ervaring van je ware zelf, hoe meer lagen door het licht oplossen.

Bekijk hier de praktische informatie van de Spirituele opleiding.