Meer informatie over de Spirituele opleiding:

Wat anderen zeggen over de Spirituele opleiding:

De opleiding Spiritueel Meesterschap is een van de beste keuzes in mijn leven. In de eerste plaats voel ik me veilig en kan ik mezelf zijn bij Jeroen en Froukje die de opleiding geven. Dit is voor mij een belangrijke voorwaarde om spiritueel te kunnen groeien. De opleiding bestaat uit verschillende modules die allemaal leiden naar hetzelfde doel maar via een andere lijn. Het doel zou je verlichting kunnen noemen. Die verschillende wegen versterken mijn spirituele groei enorm. Ik sta bewuster in het leven, kijk anders naar mijn omgeving, luister meer naar mijn lichaam. Ik heb daardoor meer compassie voor mezelf gekregen en dat vergemakkelijkt het weer om dit ook voor anderen te hebben. Ik leer de subtiele energieën te voelen en ermee om te gaan. Ik verander (niet altijd gemakkelijk) en mijn omgeving verandert mee. Mooier kan het toch niet!
Eens was ik in een situatie verzeild geraakt waar twee personen met elkaar aan het bekvechten waren. Ik kon me er niet mee bemoeien en was niet in de gelegenheid om uit deze negatieve situatie te stappen. Ik bouwde de ranthia (hartenergie) om me heen op en nam daarna deze twee personen hierin op. Daarop veranderde het bekvechten in gewoon praten met meer respect en acceptatie voor elkaar. Ik stond perplex! Deze handreikingen leer je ook. Ik kan iets doen voor de wereld hoe klein het ook moge zijn. Geweldig!

— Margriet, over Spiritueel Meesterschap

Onderwerpen en structuur

Een belangrijke, maar niet de enige inhoudelijke kapstok zijn de Yoga Sutra’s van de Rishi (verlichte meester) Patanjali. Deze schreef waarschijnlijk in de tweede eeuw voor Christus deze bundel van aforismen. Eenvoudig gezegd zijn dit stappen die je moet nemen als je de staat van verlichting wilt bereiken: wat je wel moet doen, wat je niet moet doen en welke methodes je moet beoefenen. Voorbeelden van dergelijke thema’s zijn tevredenheid, reinheid, geweldloosheid en je waarheid leven. Op elke opleidingsdag staat zo’n thema centraal. Aan de hand daarvan doen we meditaties en oefeningen. De meditaties brengen je in diepe staten van verruiming en licht. Daarnaast helpen ze je om oude lagen en persoonlijke thema’s los te laten.

Binnen en naast deze algemene structuur doen we de processen en meditaties voor het activeren en verder doen ontwaken van de kundalini zoals die aan ons zijn doorgegeven door meesters Phylos en Saint Germain.

Ook verweven door de hele opleiding zijn:

  • het openen van het hart, het doen ontwaken van je onvoorwaardelijke liefde
  • healing, jezelf helen en leren anderen daarbij te helpen en
  • het creëren van je eigen werkelijkheid. Dit doe je sowieso altijd maar je leert hoe te creëren wat je werkelijk wilt.

Dit is de algemene lijn van de opleiding. Daarnaast maken we een soort uitstapjes zodat we ons andere werk met meesters Phylos en Saint Germain ook in de opleiding kunnen brengen. Het gaat daarbij onder andere om:

De opleiding is een zich ontwikkelend dynamisch geheel waarbij we in het programma ook inspelen op het niveau, de wensen en thema’s van de deelnemers. Op dit moment heeft de opleiding geen eind. Met het programma zoals we dat nu voor ogen hebben, kunnen we jaren vooruit. Alleen al bijvoorbeeld het activeren en verder doen ontwaken van de kundalini is een proces van jaren.

Bekijk hier de praktische informatie van de Spirituele opleiding.