Meer informatie over de Spirituele opleiding:

Wat anderen zeggen over de Spirituele opleiding:

Ik volg al jaren cursussen bij Froukje en Jeroen. Mijn leven is er echt door veranderd, ik ben zachter, opener en liefdevoller geworden. Vreugde voelen zonder reden ken ik nu ook en zeker geen onbelangrijke hier op de aarde: ik ben goed geworteld geraakt. Snel spiritueel groeien is mogelijk, ik zelf ben daar een bewijs van en ik zie hetzelfde ook gebeuren met mijn medecursisten. Froukje en Jeroen zijn hele bijzondere leraren, zij laten de lichte hogere energieën die zij channelen het werk doen in mensen. Zij vertrouwen volkomen op de eigen-wijsheid van iedereen en creëren een liefdevolle omgeving die nodig is om mensen bij hun Werkelijke Wezen terug te brengen. Ruimte voor emoties die innerlijke stroming vergroot, is gelukkig vanzelfsprekend. En het allermooiste vind ik nog: zij leven dat wat zij onderwijzen! Ik gun het dan ook vele anderen om kennis te maken met hun werk

— Andrea, Spiritueel Meesterschap

Onderwerpen en structuur

Een belangrijke, maar niet de enige inhoudelijke kapstok zijn de Yoga Sutra’s van de Rishi (verlichte meester) Patanjali. Deze schreef waarschijnlijk in de tweede eeuw voor Christus deze bundel van aforismen. Eenvoudig gezegd zijn dit stappen die je moet nemen als je de staat van verlichting wilt bereiken: wat je wel moet doen, wat je niet moet doen en welke methodes je moet beoefenen. Voorbeelden van dergelijke thema’s zijn tevredenheid, reinheid, geweldloosheid en je waarheid leven. Op elke opleidingsdag staat zo’n thema centraal. Aan de hand daarvan doen we meditaties en oefeningen. De meditaties brengen je in diepe staten van verruiming en licht. Daarnaast helpen ze je om oude lagen en persoonlijke thema’s los te laten.

Binnen en naast deze algemene structuur doen we de processen en meditaties voor het activeren en verder doen ontwaken van de kundalini zoals die aan ons zijn doorgegeven door meesters Phylos en Saint Germain.

Ook verweven door de hele opleiding zijn:

  • het openen van het hart, het doen ontwaken van je onvoorwaardelijke liefde
  • healing, jezelf helen en leren anderen daarbij te helpen en
  • het creëren van je eigen werkelijkheid. Dit doe je sowieso altijd maar je leert hoe te creëren wat je werkelijk wilt.

Dit is de algemene lijn van de opleiding. Daarnaast maken we een soort uitstapjes zodat we ons andere werk met meesters Phylos en Saint Germain ook in de opleiding kunnen brengen. Het gaat daarbij onder andere om:

De opleiding is een zich ontwikkelend dynamisch geheel waarbij we in het programma ook inspelen op het niveau, de wensen en thema’s van de deelnemers. Op dit moment heeft de opleiding geen eind. Met het programma zoals we dat nu voor ogen hebben, kunnen we jaren vooruit. Alleen al bijvoorbeeld het activeren en verder doen ontwaken van de kundalini is een proces van jaren.

Bekijk hier de praktische informatie van de Spirituele opleiding.