Meer informatie over spirituele vakanties

Wat anderen zeggen over de cursusvakanties:

Deze 5-daagse Zomercursus in Drenthe heeft mijn zomer “gemaakt” ! Ik ben zo blij en “enthousiast” er van thuisgekomen. Ik voelde me gesterkt, gevoed en geheald van verschillende lichamelijke (en geestelijke) klachten. Ik denk met veel plezier terug aan deze hele fantastische 5 daagse en aan de onvergetelijke natuurwandeling.

— Sonja, over de Zomervijfdaagse

Zomer vijfdaagse Drenthe Welhoven

Breng de zon in je leven | 21 t/m 25 augustus 2020 Welhoven

Vanwege de Corona-maatregelen hanteren wij een maximaal aantal deelnemers van 12 personen.
De zomervijfdaagse is vol. Je kunt je nog aanmelden voor de reservelijst, voor het geval er een deelnemer uitvalt.

De zon is een groots, bewust en superintelligent wezen en een ingang naar de goddelijke werkelijkheid, veel meer dus dan alleen een bron van fysieke warmte en licht. In deze vijfdaagse leer je in geleide meditaties hierop af te stemmen. Dit leidt tot bewustzijnsverruiming en verdieping in je meditaties. Je ontvangt informatie over je levensdoel en inzichten met betrekking tot je eigen thema’s. De zon is ook een bron van healing en een hartopener.

Wat is Solar yoga

Solar yoga of Surya yoga is een van de hoogste vormen van yoga, die echter nauwelijks bekend is in het westen. Het is geen vorm van yoga met allerlei houdingen al zijn er wel yoga houdingen, zoals de zonnegroet die je kunt gebruiken bij je praktijk van Solar yoga. Het is voornamelijk een innerlijk proces, waarbij je je op steeds diepere niveaus leert af te stemmen op de zon. Deze is de meest beschikbare en altijd aanwezige ingang naar de hogere dimensies en goddelijke werkelijkheid. Je zou de zon dan ook een meester kunnen noemen, waar je je altijd toe kan richten en die je begeleidt op je levenspad als je je ervoor open kunt stellen.

De zon is in zijn perfectie een belangrijke ingang tot het goddelijke en een gigantisch levend bewust wezen. De zonnestralen brengen op hoger niveau veel meer naar de aarde dan licht en warmte. De zon zendt een breed scala aan vibraties (stralen) naar de aarde die van een dusdanig verfijnd niveau zijn dat ze (nog)  niet met wetenschappelijke apparatuur te meten zijn. Het betreft subtiele spirituele vibraties, die jouw bewustzijn en dat van de mensheid mede aansturen. Je zou kunnen spreken van een soort pakketjes van energie, die beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt het enigszins vergelijken met mobiele telefonie, waarbij pakketjes digitale informatie worden rondgestuurd waar je niets van merkt (tenzij je heel gevoelig bent!), totdat je het juiste instrumentarium hebt – een mobieltje – om deze informatie bewust tot je te kunnen nemen. De zomercursus geeft je het ‘zonmobieltje’.

Op onbewust niveau pikt iedereen wel iets op van deze emissies van de zon: je merkt misschien dat je je op een regenachtige dag  heel anders voelt dan wanneer de zon schijnt maar hoe komt dat eigenlijk? Door je op bewust niveau te leren afstemmen op deze verfijnde vibraties dring je steeds dieper door in de geheimen van de zon. Hiermee opent zich een palet aan nieuwe mogelijkheden tot bewustzijnsverruiming.

De ingang tot deze kennis is ervaringsgericht voornamelijk door middel van geleide meditaties. Daarnaast leer je op een veilige manier staren in de opkomende zon waardoor je heel direct de zonne-energie tot je neemt.

Meditaties worden afgewisseld met dansen, zingen en verdiepende oefeningen. Daarnaast doen we een meditatieve natuurwandeling.

In onze cursussen werk je altijd ook aan je eigen thema’s. We stellen enige openheid over je proces,  leven en ervaringen erg op prijs. Het maakt het voor ons makkelijker  op je af te stemmen.

Achtergrond

Tijdens onze reizen in India hebben we in de Himalaya ’s een ver gevorderde meester ontmoet, die ons leerde hoe we ons op de zon kunnen afstemmen. Hierdoor ervaren we  een enorme verruiming. Deze meester heeft onder andere de Europese meester Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986) begeleid toen deze in 1959 in India was. Uit de leringen van Omraam hebben we veel nuances van de Solar Yoga geleerd. Daarnaast hebben we kennis ontvangen vanuit onze eigen verbinding met de zon en de afstemming op deze meester. Hieruit zijn krachtige meditaties voortgekomen. Heel graag willen wij deze nieuwste expansie in ons werk met anderen delen.

Bekijk hier de praktische informatie