Meer informatie over spirituele vakanties

Wat anderen zeggen over de cursusvakanties:

Inmiddels ben ik alweer een paar dagen in Nederland en begin ik langzaam te landen hier, wat een geweldige ervaring was het in Portugal. Ik kwam terug en was (en ben) één en al liefde! Ik voelde alleen maar een intens gevoel van liefde, sereniteit en wijsheid. Heel bijzonder en eigenlijk ook niet (want dat is de staat van zijn die onder alle lagen van het dagelijks leven verborgen zit, de staat van zijn onder mijn modderlaagje). Ik ben jullie, mijn ziel, jullie zielen en alle lichtwezens ontzettend dankbaar voor deze ervaring! Voor alles wat er is gebeurd en ontstaan de afgelopen week, de geweldige verlichtingservaring, de kundalini-ervaring, al het licht en alle liefde die ik heb mogen ontvangen en mogen geven en alle liefde, wijsheid en sereniteit die door me heen stroom(t)(de).

— MJ, over de cursusweek

Zomer vijfdaagse Drenthe Welhoven

12-16 juli 2019 in Welhoven | Transformeren met de elementen

aarde, water, lucht, vuur, ruimte - met de meesters en aartsengelen

Je leert ontdekken hoe het is met de balans van de elementen in jou: wat heb je teveel, te weinig en wat in de juiste hoeveelheid. In de loop van de cursus leer je jezelf op die manier kennen en kom je veel meer in balans. Daarnaast heb je de instrumenten om zelf verder aan die balans te werken.

Voorbeelden hiervan zijn: je hebt te weinig van het element aarde. Door je meer te verbinden met het element aarde verander je dit in jezelf en kom je letterlijk meer op aarde, je gaat je geaard voelen, in contact met je lichaam en je kunt beter dingen creëren en neerzetten in je leven.

Als je teveel hebt van het element water kan het zijn dat je zeer emotioneel bent en gauw van slag. Dit kan je balanceren door bijvoorbeeld meer aarde of meer vuur in jezelf te brengen zodat het waterelement tot de juiste proporties wordt terug gebracht.

De elementen op verschillende niveau's
In deze vijfdaagse cursus maken we contact met de elementen op verschillende niveaus. Vanuit het contact met de elementen op het meest abstracte niveau – puur als energie- bereik je staten van verruimd en verhoogd bewustzijn. Vanuit het contact met elementen in tastbare vorm – de aarde onder je voeten, de wind door je haar- leer je deze elementen te gebruiken voor wat jij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld aan de aarde vragen je te dragen, je kunt aan het water vragen je te reinigen, je kunt aan de wind vragen oude energieën mee te nemen. Op dit niveau maken we ook contact met de kleuren en beelden van de elementen. Het element vuur bijvoorbeeld heeft de kleur rood. Beelden van een zon en vlammen helpen je om contact hiermee te maken. Op het kleinste niveau, de elementen in jou, kan je nagaan hoe de balans is van de elementen. Je leert te zien en te voelen welke elementen bij jou in balans zijn, welke teveel en welke te weinig aanwezig zijn. Door de elementen in jezelf in balans te brengen, verander jij en verandert je leven.

We werken met meditaties, oefeningen, mantra zingen en dansen. Daarnaast is er op elke dag een uitgebreide uitleg over elk element. In de meditaties channelen wij de meesters en gidsen: Phylos spreekt via Jeroen, Saint Germain en Isis spreken via Froukje. Tijdens de meditaties maken we contact met de aartsengelen van de elementen. Zij zijn krachtig aanwezig om je te helpen bij je proces. Gedurende de oefeningen deel je met elkaar en help je elkaar bepaalde aspecten in jezelf te helen, te versterken en/of op te lossen.

Er zijn vijf cursusdagen. Op elke dag komt een van de elementen aan de orde.

Dag 1. Aarde.
Op deze dag maken we contact met de aartsengelen en energieën van de elementen. Je krijgt een eerste indruk van de balans van de elementen in jou. Je ontvangt energie van alle elementen van aarsengel Metatron. Aartsengel Ariël – van het element aarde- helpt je om oude pijn waardoor je van de aarde was weggeraakt, te helen. Je leert het element aarde in jezelf te balanceren.

Dag 2. Water
We maken contact met het element water als energie en als meer tastbaar water. Het element water is bij uitstek geschikt voor heling. Isis en aartsengel Gabriël helpen je hierbij. In de meditaties van Phylos wordt je op een diep niveau meer verbonden met dit element wat leidt tot verruimd bewustzijn, uitdijend in een zee van ruimte.

Dag 3. Vuur
Aartsengel van het vuur is Michaël. We maken gebruik van het element vuur om oude, minder positieve energieën te verbranden. Michaël helpt om oude koorden los te maken en negativiteit op te lossen. Phylos werkt met de vuurgodin voor het oplossen van karma. Dit is een intensieve dag met veel loslaten maar het vuur laadt ook weer op en verwarmt.

Dag 4. Lucht
We verbinden ons met het element lucht met hulp van aartsengel Raphael. Lucht is ook adem en we oefenen met diep ademen. Dit geeft meer ruimte in onszelf. Je krijgt meer lucht en een gevoel van vrijheid. Je kijk op en je gevoel over het leven wordt luchtiger.

Dag 5. Ruimte
Met het element lucht maakten we al de overgang naar het element ruimte. Het element ruimte heeft de hoogste trilling en geeft de verbinding naar de hoogste liefde en hoger bewustzijn. Aartsengel Metatron helpt je om dit te gaan ervaren. Er ontstaat ruimte in jezelf: ruimte voor acceptatie van alle delen in jezelf, ruimte voor anderen en voor situaties in je leven. Ruimte ook voor het goddelijke, het hoogste in jouw, je grotere potentieel.

Praktische informatie
Klik hier voor de praktische informatie over de Zomer Vijfdaagse in Welhoven.